Rölleka 500 g

Rölleka är hästens mångsidiga behandlingsväxt med brett verkningsområde, som lämpar sig för flera olika syften. Bladen innehåller rikligt med mineraler och vita

 

Rölleka är hästens mångsidiga behandlingsväxt med brett verkningsområde, som lämpar sig för flera olika syften. Bladen innehåller rikligt med mineraler och vitaminer, bl.a. mangan och magnesium samt järn, som är viktiga för kroppen.

Röllekan har ett ytterst brett verkningsområden. Man har funnit över 120 aktiva ämnen i den. Röllekans ämnen stöder upprätthållet av kroppens normala ämnesmosättning, urinutsöndingen samt magens utsöndringsfunktion och aptiten. Röllekan uprrätthåller även tarmsystemets normala funktion, lindrar hård mage, minskar gasbildning och driver ut slaggämnen.

  • Röllekan upprätthåller immunsystemet, eftersom den innehåller vitamin A och C. Särskilt i samband med tung träning är det viktigt att få tillräckligt med vitamin C. VItamin C främjar den normala kollagenbildningen för blodkärlens, benstommens, broskens samt hudens normala funktion och hjälper minska trötthet och utmattning. Vitamin A upprätthåller bl.a. normal synförmåga och slemhinnornas och hudens välmående.
  • Mangan är en viktig komponent i flera matsmältningsenzym samt i bildningen av vitamin B1 och främjar bl.a. hjärnans, nervernas och musklernas samarbete.
  • Magnesium är en central faktor i kroppens ämnesomsättning. Musklernas och blodkärlens normala funktion kräver magnesium. Magnesium är en mineral, och brist på magnesium är i samband med flera problem, såsom muskelåkommor, förändringar i nervsystemet och problem med lederna. Den lättar förstoppningar, eftersom magnesium reglerar tarmens rörelse. Magnesium anses vara ett stressmineral, för det krävs för bildningen och funktionen av stresshormoner, såsom adrenalin och noradrenalin.
  • Järn främjar bildandet av röda blodkroppar och hemoglobin samt kroppens syretransport. Den är nödvändig för energiomsättningen. Järnbrist orsakar anemi, vars symptom är trötthet, svaghet, brist på koncentrationsförmåga, nervositet och nedsatt prestationsförmåga.

 

Röllekan är en av de bästa och mest mångsidiga växterna i skötseln av hästar och djur. Röllekan kan användas tillsammans med nässla, som stöder röllekans vårdande egenskaper.

Rölleka kan användas i många olika av kroppens och matsmältningssystemets undantags- och obalanstillstånd.

Dosering:

häst 500 kg:

10 - 20 g / dygn.

Hund:

5 - 10 g / dygn.

1 dl väger cirka 20 g.

Utvärtes kan röllekan användas som omslag på blödande sår, bölder, brännskador, skråmor, mugg och skavsår.