Om köp och returer

Leveranstiden är normalt ca 1–7 arbetsdagar till dig som kund, beroende på om produkten finns på vårt centrallager eller om den beställs på begäran direkt från leverantörens lager. Vi gör allt vi kan för att hålla den uppskattade leveranstiden för att du ska få hem dina produkter så snabbt som möjligt. Ibland kan det dock ta lite längre tid än beräknat om vi till exempel får vänta på leverans från leverantören. Tänk på att du som kund alltid ska kunna visa legitimation vid utlämningen/leveransen av produkterna. Ange samma namn vid beställningen som står på legitimationen, annars kan det bli problem när du ska hämta ut ditt paket.

Transport Skador 

Om en transport skada skulle uppstå ber vi dig att göra en anmälan om skadan till vår kundtjänst via e-post [email protected] med bild på skadan samt order nummer. Vi följer konsumentverkets riktlinjer och anmälan ska göras inom sju dagar, från det att köparen märkt eller borde ha märkt felet. Det är därför viktigt att du av emballerar och inspekterar dina produkter noggrant. För företag gäller att anmälan om transport skador ska ha inkommit inom sju dagar.

För att ärendet ska kunna handläggas på snabbast möjliga sätt ber vi dig att behålla produktens emballage så att detta kan besiktigas. Beroende på skadans omfattning företas om leverans, avhjälpande eller prisavdrag.

Om du inte är nöjd med de mottagna produkterna kan du byta den på något av följande sätt:

Byte

Vid byte lägger du själv en ny order på vår hemsida. Din ursprungliga order krediteras så fort vi mottagit din retur. Senast 30  dagar efter vi mottagit den på vårt lager.

 Ångrar du dig  väljer du själv frakt alternativ och du står för den fraktkostnaden. 

Varan ska återsändas i originalförpackningen och i eventuellt tillhörande emballage och packningsmaterial som den ursprungligen levererades i.

Det är du som kund som har ansvar för att varan når oss i oskadat skick, tyvärr kommer vi inte kunna kreditera eller byta varor som är skadade.

Returrätten gäller ej foder tillskott, häst hund katt godis, treats, hund-kattmat, kraftfoder, produkter med flytande innehåll pga doping, smittorisk

Retur

Ångrar du dig efter 30 dagar väljer du själv frakt alternativ och du står för den fraktkostnaden. Returrätten gäller ej fodertillskott, hästgodis, treats, hund-kattmat, kraftfoder, produkter med flytande innehåll pga doping och smittorisk.

Om du ångrar ditt köp och skickar tillbaka en produkt till oss betalar vi tillbaka ditt köpbelopp senast inom 14 dagar. Tänk på att ibland tar frakten tillbaka till oss längre tid än vad man tror. Vi hanterar er retur först när den kommit till oss. Glöm ej att ta kontakt med vår kundtjänst innan du returnerar vara/varor. 

Ångrad produkt ska alltid returneras i oförändrat skick samt i originalförpackning med tillhörande emballage. Varan och dess originalförpackning måste returneras i ett väl skyddande emballage. Konsumenten ansvarar för risken vid returfrakt; denna risk innefattar bland annat att produkten skadas eller kommer bort under frakt. 

Det är du som kund som har ansvar för att varan når oss i oskadat skick, tyvärr kommer vi inte kunna kreditera /återbetala eller byta varor som är skadade.

Företag har inte rätt att returnera en produkt om produkt  förpackningen har öppnats.

Återbetalning

Vårt mål är att hantera returen inom 10 arbetsdagar från att den mottagits på vårt lager. Summan återbetalas till dig inom 30 dagar från att returen har hanterats. 

Ångerrätt

Som kund har du alltid 14 dagars ångerrätt enligt Distansavtalslagen. Det innebär att om du köper en vara på postorder eller via telefon, TV-shop eller Internet, har du möjlighet att ångra köpet inom 14 dagar. Ångerfristen börjar löpa från den dag du tagit emot varan. Du har rätt att öppna förpackningen och kontrollera/prova varan. Var därför noggranna när ni provar produkterna i stallmiljö så de inte blir smutsiga eller skadade. Varan får dock inte bli smutsiga, om du tex. vill prova ett täcke, lägg ett lakan emellan. Tänk på att du inte kan ångra köp av tillskott och godis till häst,hund,katt, hund-kattmat, kraftfoder, samt produkter med flytande innehåll på grund av säkerhetsskäl och dopingrisk. OBS! Vid köp av sadel gäller endast 14 dagars ångerrätt.

Mer information hittar du Konsumentverkets webbsida,  om ångerrätt.