Boswellia Serrata Kristall

Boswellia Serrata är ledernas bästa vän hos såväl häst som hund!Boswellia Serrata, även kallat frankincense, är kåda från det indiska boswelliaträdet. Boswellia

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

 

Boswellia Serrata är ledernas bästa vän hos såväl häst som hund!


Boswellia Serrata, även kallat frankincense, är kåda från det indiska boswelliaträdet. Boswellia Serrata upprätthåller det normala välmåendet i lederna hos både hästar och hundar och stöder optimal rörlighet och prestanda på ett naturligt sätt.


Kan användas till exempel i samband med hård belastning eller till djur vars leder behöver rehabilitering eller annat stöd.


Boswellia upprätthåller också den välmående matsmältningkanalen, speciellt magens och tjocktarmens normala funktion. Den passar bra även till hästar med känslig mage, eftersom den inte orsakar magirritation, ökar inte utsöndringen av magsyror och predisponerar inte heller till magsår. Boswellia kan ha en positiv effekt på andningsorganernas normala funktion och hudens välmående. En väldigt populär produkt i Europa i och med dess utmärkta resultat!


* Ett stort antal vetenskapliga undersökningar har publicerats om Boswellia Serrata under de senaste områden: ett viktigt forskningsområde berör ledernas välmående, där ämnet har en undersökt snabb effekt. Den har visats ha en kylande, smidiggörande och bekväm effekt i lederna. I slutsatsen av en Cochrane-sammaställning konstaterades att högkvalitativt undersökningsdata av har visat, att Boswellia serrata kan upprätthålla ledernas funktionalitet och välmående. Cochrane-sammanställningar är systematiska recensioner av medicinska undersökningar. De är internationellt uppskattade sammanställningar om undersökningar som behandlar effektiviteten av metoder inom medicin och hälsovård. Enligt undersökningar innehåller Boswellia Serrata rikligt med antiiflammatoriska ämnen och minskar aktiviteten av inflammatoriska mediatorer. Studien har utförts på människor, och kan inte direkt generaliseras till hästar och hundar.


Upptaget av boswellinsyra och de oljor produkten innehåller kan ökas genom att mata den tillsammans med något fettinnehållande foderämne (t.ex. chia, hampa).


Dosering:

KRISTALLFORM: 1 msk = 8 g.

- häst 500kg:

1–4 msk / dag, ponnyer 1–2 msk / dag.


- hund:

1/2 - 1,5 tsk / dag.        


PULVERFORM: 1 msk = 15 g          

- häst 500 kg:

1 - 2 msk / dag, ponnyer 0,5 - 1 msk / dag.


- hund:

1/2 tsk - 1 tsk / dag.
OBS! Notera national karenstid om 96 h vid tävling i Sverige. Boswellia står inte på FEI:s väntelista.


Börja försiktigt med små doser och öka doseringen successivt. Maximidosen får inte överskridas. Mindre doser ges till hästar som har anlag för stopp i tarmarna.


Ej avsedd för avelsdjur eller dräktiga/diande ston, samt ej i samband med medicinkurer, då produkten kan förstärka/försvaga medicinens effekt.


Flera Boswellia-studier på hästar:


https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/?term=boswellia+equine

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8510458

https://www.bmj.com/content/337/bmj.a2813

Övriga undersökningar:


http://www.veterinarypracticenews.com/May-2012/The-Bountiful-Benefits-Of-Boswellia/