Bockhornsklöverfrö 1 kg

Bockhornsklöver är ett utmärkt proteintillskott för hästar, som ökar muskelmassan och skyddar magen, men har även flera andra fördelar!Bockhornsklöverfröna inne

 

Bockhornsklöver är ett utmärkt proteintillskott för hästar, som ökar muskelmassan och skyddar magen, men har även flera andra fördelar!

Bockhornsklöverfröna innehåller rikligt med vitaminer (A, B, C, E) och mineraler, som balanserar det normala blodsockret och stöder matsmältningens normala funktion. Bockhornsklöverfröna är en utmärkt proteinkälla (30%) för hästar som har det svårt att lägga på muskelmassa. Ett utmärkt proteintillskott även för äldre hästar, konvalescenter och hästar i sämre skick. Främjar kroppens återhämtning. Bockhornsklöver stimulerar aptiten, hjälper med viktökning och därmed muskelkonditionen på relativt kort tid. Bockhornsklöverfröna innehåller rikligt med protein, kalcium, järn, fosfor och lysin och är även en bra selenkälla.

Bockhornsklövern innehåller ett slemämne, ett vattenlösligt fiber, som bildar ett slem vid blötläggning. Slemämnet ökar avföringsmassan och gör avföringen hal, vilket underlättar hästar som lider av hård avföring. Slemet kan skydda och lugna matsmältningskanalen och minska syraeffekten. Problem med matsmältningskanalen orsakar ofta svullnad och gasbildning och bockhornsklöver kan vara till hjälp även i behandlingen av dessa symptom. I medicinska studier som utförts på råttor har bockhornsklöverfrön funnits skydda magsäcken.

Bockhornsklöver kan även hjälpa hästar, som är köld känsliga om lederna. Kallt väder förvärrar symptomen och gör hästarna stelare. I sådana fall lönar det sig att kombinera  bockhornsklöver med boswellia, djävulsklo eller gurkmeja. Bockhornsklöver lönar sig att kombinera med gurkmeja ifall hästens SI-led behöver stöd och rehabilitering.

Bockhornsklöver stimulerar livmodern och bör därför inte användas under dräktigheten. Efter fölningen stöder den däremot mjölkutsöndringen.

Proteinerna i bockhornsklöver passar även hästar som lider av dåligt horn material.

Dosering:

häst 500 kg:

20-30 g/dygn.

1 msk väger cirka 12 g.

Blötläggs ej före användning. Blandas med övrigt foder.

100g innehåller: Råfibrer 24,5g, råprotein 23g, råfett 6,5g, aska 3,54g, fukt 4%.

 

Forskning om bockhornskrlöver:

Studierna är utförda på råttor, och resultaten kan inte direkt generaliseras till hästar och hundar.

Undersökning om bockhornsklöver & magsår*

https://www.researchgate.net/publication/51865304_Anti-inflammatory_and_antioxidative_effects_of_mucilage_of_Trigonella_foenum_graecum_Fenugreek_on_adjuvant_induced_arthritic_rats

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1658077X15301065