Cavalor Calm 800 g

Många tävlingshästar presterar mindre än vad de egentligen kan på grund av olika grader av stress. Cavalor Calm kan vara den hjälp som behövs då det hjälper att

 

Många tävlingshästar presterar mindre än vad de egentligen kan på grund av olika grader av stress. Cavalor Calm kan vara den hjälp som behövs då det hjälper att förebygga symptom som är associerade med stress.

Det finns nog en hel del ryttare som känner igen sig att hästen presterar fantastiskt bra i träning, men sen faller det lite när man kommer ut på tävling. I många fall kan det vara kopplat till stress och nervositet som kan uppstå i transporten, nya miljöer och distraktioner på tävlingsplatsen. Resultatet blir ofta att man inte får den responsen man brukar och hästen kan agera och reagera oväntat. Detta är särskilt vanligt hos yngre eller mer oerfarna hästar då de får ett högre påslag av stress då de inte är vana vid att hantera denna typ av situationer. Här är Cavalor Calm ett utmärkt tillskott som hjälper hästen att komma i balans och har en lugnande effekt, något som självklart blir ännu bättre i kombination av ryttarens eller hästskötarens lugnande hantering.

Tillskottet baseras på örter som håller nere stressnivån, utan att för den skull göra så att hästen svarar dåligt. Innehåller inga förbjudna ämnen och har ingen negativ effekt på lever eller njurar.

Cavalor Calm används med fördel och med goda resultat i följande situationer:
Hästar som är nervösa och lättskrämda på tävling
Hästar med för hett temperament under träning
Hästar som är lätt mottagliga för stress
Mer nervösa hingstar, inte minst inom tävling

Viktigt att tänka på är att Calm är i första hand utvecklat för hästar som har ett stressat och lättskrämt beteende, inte i lika stor grad kroniskt nervösa hästar.

Dosering

För Calm så är dosen mer varierande än för många andra tillskott och bör därför ges och justeras efter hästens betteende och respons på tillskottet. Vi rekommenderar en startdos på 45g (3 skopor) och att du börjar ge 2-3 dagar före en situation du vet kommer vara stressande. 

Blanda i fodret och justera dosen efter behov, minska den sedan gradvis.

Frågor och svar om Cavalor Calm

Kan jag ge Calm kontinuerligt?
Vi rekommenderar att du under varje 30-dagars period har minst 10 dagar i följd då hästen inte får det. Detta för att hästen kan, som med de flesta lugnande tillskott, vänja sig vid  det och effekten kommer då att avta. Kroppen blir van vid de aktiva ingredienserna.

Cavalor har flera lugnande produkter, hur vet jag om det är Calm jag ska ha och inte SoZen eller Take It Easy?
Calm är först och främst utvecklat för hästar som är mer lättskrämda. Studier visar även att det har en positiv effekt på nervösa hingstar. 

 

Sammansättning CalmDextros magnesiumoxid, magnesiumacetat.Tillsatser (per kg) Vitamin B1 tiaminmononitrat  3,500 mg Vitamin B6 pyridoxinhydroklorid 2,500 mg Vitamin B12 cyanokobalamin  152 mgAnalytiska beståndsdelarRåaska  14,6%Råprotein  4,2%Fiber 0%Kalcium 0,5%Fosfor 0,01%Natrium 0,01%Magnesium 7,1%Tryptofan 5%