Incrediwear Equine Circulation Hov Strumpa

 Incrediwear Equine Circulation Hoofstrumpor passar hästens ben bekvämt och är skapade för att påskynda återhämtningstiden och förbättra prestandan. I

 

 Incrediwear Equine Circulation Hoofstrumpor passar hästens ben bekvämt och är skapade för att påskynda återhämtningstiden och förbättra prestandan. 

Inte baserat på kompression. Baserat på negativ jonteknik. 

Säljs i par

Incrediwear Equine Circulation Hoof Sock - Ny teknik för att kyla hästens ben

Det som är unikt med hela produktutbudet från Incrediwear Equine är att de använder en unik teknik i alla sina produkter för att maximera hästens återhämtning och prestanda. Tekniken är inte baserat på komprimering utan fungerar med hjälp av negativa joner som påskyndar hästens återhämtning på ett skonsamt sätt. Hovsockorna har en unik passform och placeras på den undre delen av hästens ben, ner mot hoven. Hovsockorna kommer i ett paket med 2 strumpor och är ett bra komplement till kylbandage och kyldamasker. Vi rekommenderar att du använder hovtejp på sömmar/flisor när du trär på hovsockan. Det förhindrar att sockan fastnar i hästens sko eller små flisor i hoven och förlänger livslängden på din Incrediwear hovsocka.

Unik teknologi med cirkulations hovsockor för att kyla hästens ben mer effektivt

Incrediwear hovstrumpan innehåller en unik teknik som arbetar med negativa joner i samspel med hästens naturliga kroppsvärme. Hovstrumporna är tillverkade av ett material som innehåller både germanium och kol som vid kontakt med kroppsvärmen släpper ut sina negativa joner. De negativa jonerna aktiverar sedan de molekylära vibrationer som ökar både blodcirkulation och lymfflöde. Vid kontakt med kallt vatten aktiveras en kylande effekt som snabbt kyler ner hästens ben på ett skonsamt sätt. För en ännu mer dramatisk kyleffekt kan du tillsätta varmt vatten istället. Placera då hovstrumporna i varmt vatten under 2 minuter, krama sedan ur överskott och vänta en minut tills strumporna svalnar lite innan du applicera på önskat ställe.

Fördelarna med Incrediwear Equine Hoof Sock

Incrediwear hovstrumpan kan användas torr i upp till 24 timmar eller i blött tillstånd för en effektiv nedkylning. Genom att blöta hovstrumpan i antingen kallt eller varmt vatten så får du en kraftfull nedkylning som är önskvärt efter ansträngning som exempelvis träning eller tävling. Till skillnad från många andra kyldamasker är det ingen risk för köldskador eller frostskador eftersom kylan avtar efter hand. Du kan räkna med att kylan kvarstår mellan 45 minuter och en timme. 

Incrediwear hovstrumpa dras smidigt på och placeras på den nedre delen av hästens ben, ner mot hoven, kan vändas på för att enklare kunna dras högre upp på benet. Hovstrumpan tvättas sparsamt och placeras då i en tvättpåse eller ett örngott. Tvättas i upp till 40°C och kan sedan torktumlas på låg värme. Bör inte blekas, strykas eller kemtvättas!

Vad Incrediwear Equine Cirkulations hovstrumpa kan göra för din hästs återhämtning

Förutom en accelererad återhämtningstid bidrar Incrediwear hovstrumpa med fördelar som en minskad svullnad, reducerad risk för inflammationer och lindring av ömhet samt muskeltrötthet. Hästen får även en ökad blodcirkulation i området och en ökning av den lymfatiska dräneringen. Genom att öka blodcirkulationen hjälper det kroppen att föra bort slaggprodukter vilket annars kan orsaka ömhet och stelhet i musklerna. Med fördel kan sockan användas för hästar med fång och kan då sitta på upp till 24 timmar i sträck. Det är eftersom hovsockorna inte är baserade på kompression som de kan användas under en så lång tid utan någon skaderisk.

Incrediwear hovstrumpa vid ansträngning, skada eller transport

Incrediwear hovstrumpa är perfekt för återhämtning efter ansträngning som exempelvis träning eller tävling. Efter att du tränat eller tävlat med din häst så blöter du bara strumpan och placerar på hästens ben. Strumpan fungerar då som en kylpack och arbetar för att minska svullnaden samt minska risken för blödningar i senan. Incrediwear hovstrumpa är ett bra alternativ för en antiinflammatorisk återhämtning vid skada och kan användas, i torrt tillstånd, upp till 24 timmar utan någon skaderisk. Du kan även använda hovstrumpan vid transport, oavsett längd! Fäst då hovstrumpan med en benlinda för att säkerställa en stadig passform som ger en jämn och bra blodcirkulation under hela resans gång.

Incrediwear cirkulations hovstrumpa - ett bättre alternativ till kyllera,kylbandage och kyldamasker

Nu kan du slippa kladda med kyllera och behöva ha frysförvaring för dina kyldamasker och kylbandage! Slipp kånka med tunga hinkar med kladdig kyllera som smetar av sig överallt, använd Incrediwear hovsocka istället för kladdfri nedkylning av hästens ben. Du kan enkelt förvara Incrediwear hovsocka i sadelkammaren eller i ditt tävlingsskåp innan du använder den, den tar minimalt med plats i vikt tillstånd. Det finns längre inget behov av frysförvaring utan du har alltid en kraftfull kylning nära till hands. Det är heller ingen risk för frost eller kylskador som annars kan uppkomma med vanliga kyldamasker eller kylbandage som förvaras i frys. Hovstrumporna ger en lika kraftfull kylning som ett par kyldamasker förutom att kylan avtar långsamt av sig själv.

Viktiga komponenter för att kyla hästens ben på rätt sätt

Genom att kyla hästens ben hjälper du hästen att reglera sin kroppstemperatur och det förhindrar även att mindre skador utvecklas till något större och allvarligare. Det finns många beprövade sätt att kyla hästens ben och det du vill åstadkomma är en en sammandragning av blodkärlen. Sammandragningen minskar eventuella blödningar och vätskeutträde i vävnaderna. Det i sin tur reducerar risken att mikroskador i senor/ligament utvecklas till en allvarligare skada. Du kan endast uppnå den sammandragande effekten om materialet är kallare än hästen och så fort kylan avdunstar öppnas blodkärlen igen och blodgenomströmningen ökar